Programma 2019


Programma Zomerkamp “de Muizenkuil” 2019

Vrijdag 30 augustus 2019:

 

10.00 uur Aanmelden en tentjes opzetten

Zoals altijd beginnen we de eerste dag met het aanmelden van de deelnemers. Alleen kinderen die zich van tevoren hebben ingeschreven kunnen zich in het feestgedruis storten. Het is niet meer mogelijk om op de dag zelf in te schrijven.

Na het aanmelden mogen jullie het terrein betreden en kunnen de tentjes opgezet worden op de gebruikelijke plaats in het gras. Voor de tentjes met de leukste aankleding is er een leuke prijs te verdienen.

10.45 uur Opening

We moeten nog even afwachten welke globetrotters er naar ons dorp zullen afreizen om ons zomerkamp officieel te openen.

11.00 uur Voorbereidingen optredens

Als we het kamp geopend hebben, gaan we in de grote tent beginnen met het knutselen voor het optreden van zaterdag. Iedereen gaat naar de tafel van de groep waarin hij/zij afgelopen schooljaar zat.

13.00 uur Picknick

Alle wereldreizigers hebben zelf een lunchpakketje meegenomen om op te eten voor hun eigen tentje/iglo/tipi. Bon appétit!

13.45 uur Happy Dance (Baile Feliz)

14.00 uur Oud Hollandsche Spelletjes vs. Wereld Spelen

De kinderen t/m groep 2 blijven dicht bij huis, maar wel een stuk terug in de tijd. Zij spelen deze middag Oud Hollandsche spelletjes. De kinderen vanaf groep 3 reizen wat verder, zij spelen spelletjes van over de hele wereld.

15.30 uur Poppentheater De Kletskous

Na de vele positieve reacties van vorig jaar hebben wij poppentheater De Kletskous weer gevraagd om naar ons zomerkamp te komen. Even een rustmomentje voor de peuters en kleuters. Lekker een zakje chips eten en kijken en luisteren naar De Poezenblues…

17.30 uur Pannenkoekenfestijn

Ook dit jaar zijn de ongeëvenaarde Ammerse pannenkoekenbakkers de hele middag druk bezig geweest met het bakken van stapels pannenkoeken. De kinderen hebben door alle activiteiten ongetwijfeld trek gekregen, dus de pannenkoeken zullen bij binnenkomst weer met oorverdovend gejuich worden ontvangen. Let op: eigen bord, bestek en beker zijn nodig om te genieten van de pannenkoeken, niet vergeten dus!

18.00 uur Happy Dance (Fröhlicher Tanz)

18.15 uur Tandenpoetskwartiertje voor de kinderen t/m groep 3

Zoals ieder jaar sluit moeder Muis de eerste dag van het kamp af met een leuk verhaal voor de jongste deelnemertjes. Daarna tanden poetsen en dan heerlijk dromen… Neem je tandenborstel mee!

19.00 uur Avondspel voor de kinderen van groep 4 t/m 8

Voor veel kinderen is dit het hoogtepunt van de vrijdagavond; HET AVONDSPEL. We kunnen jullie zeggen dat ook de organisatie het altijd heel erg leuk vindt weer iets origineels te bedenken. Wat we gaan doen houden we nog even geheim! Het spel zal plaatsvinden in de straten aan de westzijde van de Capellelaan. Zorg dat je om 19.00 uur klaarstaat bij de kantine. Oja, dit spel is alléén voor de kinderen.

Bij terugkeer branden de kampvuren al en kunnen de kinderen brooddeeg bakken en marshmallows roosteren.

21.30 uur We sluiten het kamp

Na zo’n dag waarbij we de halve wereld hebben gezien, zijn we hard toe aan een nachtje rust. We sluiten het kamp om 21.30 uur. Morgen reizen we de rest van de wereld af.

 

Zaterdag 31 augustus

 

09.00 uur Breakfast is served

Reizigers ontbijten natuurlijk goed, zij kunnen de energie goed gebruiken deze dag. Onze medewerkers van de catering hebben alle tafels weer mooi gedekt. Iedereen die zich van tevoren heeft opgegeven kan aanschuiven en lekker gaan genieten van het ontbijt. Nemen jullie weer je eigen bord, beker en bestek mee?

09.30 uur Happy Dance (Feliĉa Danco)

10.00 uur Workshops

Na de Happy Dance starten we voor alle kinderen met de workshops. Voor de peuters en kleuters zijn er diverse leuke workshops bedacht, maar er is ook tijd om even lekker vrij te spelen.

De kinderen vanaf groep 3 hebben zelf al aan kunnen geven op het inschrijfformulier aan welke workshops zij willen deelnemen. Zij krijgen deze ochtend het strookje waarop staat welke keuze zij hebben gemaakt en wanneer ze zijn ingedeeld.

12.30 uur Middagpauze

Zoals elk jaar gaat het kamp even dicht, de kinderen kunnen zo lekker in alle rust thuis een boterham gaan eten en wij kunnen de voorbereidingen treffen voor het middagprogramma. Het kamp is weer open vanaf 13:30 uur.

13.30 uur Happy Dance (Selamat menari)

14.00 uur Middagprogramma t/m groep 2

Deze middag laten we de kinderen vrij kiezen wat ze willen doen, ze kunnen geschminkt worden, bellen blazen, gek doen op de springkussens, lekker vrij spelen en dit jaar zijn de Zilverstadruiters aanwezig voor een ritje op een pony.

14.00 uur Middagprogramma vanaf groep 3

Dit jaar spelen we de Highland Games. Wat dit precies inhoudt blijft nog even een verrassing, al geeft de naam natuurlijk al wat weg. Supporters zijn natuurlijk welkom om te komen aanmoedigen.

16.00 uur Kamp open voor iedereen

Iedereen kan nu komen genieten van de optredens van onze Ammerse kinderen. Voordat de voorstelling gaat beginnen is er de gelegenheid om een hapje te eten. De broodjes hamburger en de bekende poffertjes zijn er ook dit jaar weer. Maar ook een stokbroodje brie, Vietnamese loempia’s, broodje knakworst en een broodje bratwurst met sauerkraut staan dit jaar op het menu. Dit kan onder het genot van een koud drankje, want de bar is natuurlijk ook open.

 

17.30 uur Voorstelling

Dit jaar sluiten we af met een leuke voorstelling door alle groepen. Iedere groep heeft een eigen invulling gegeven aan het thema “Een reis rond de wereld in twee dagen”. Ga allemaal lekker zitten om te genieten van wat komen gaat.

18.30 uur Feest met Blijwin de kinder-DJ

Nadat we DJ Blijwin gezien hebben op het zomerfeest van school, hebben we gelijk gevraagd of hij ook op ons gezellige feest wil komen draaien.

20.30 uur Boys van de Beats

De zaterdagavond is de feestelijke afsluiter van een druk weekend en dit willen we natuurlijk met zo veel mogelijk mensen doen. Daarnaast is Zomerkamp de Muizenkuil een dorpsaangelegenheid, deze avond is zeker niet alleen bedoeld voor kinderen! Boys van de Beats zullen de tent op z’n kop zetten. Kom dus allen naar onze feestavond en proost met ons op het succes van deze editie van de Muizenkuil.

Om 01.00 is het mooi geweest! De lichten van Zomerkamp de Muizenkuil gaan uit. Iedereen kan gaan dromen over al het leuks dat we de afgelopen dagen beleefd hebben.